هرکه نفسی را حیات بخشد مثل آن است که تمام مردم را حیات بخشیده
تاریخچه مجمع خیرین در دانشگاه علوم پزشکی کاشان
مجمع خیرین رسما از سال 1384 در دانشگاه علوم پزشکی کاشان کار خود را آغاز نمود و لیکن سابقه انجام امور خیر در حوزه بهداشت و درمان این منطقه به سال 1317 برمی گردد که نخستین مرکز خیرساز درمانی با عنوان بیمارستان نقوی توسط زنده یادحاج محمد صادق نقوی احداث گردید و در سال 1328 نیز با احداث بیمارستان اخوان توسط زنده یاد حاج علی اکبر اخوان ادامه یافت.
همچنین احداث زایشگاه کاشان به همت زنده یاد حاج محمود فقیهی نراقی در سال 1337، بیمارستان متینی در سال 1341 توسط زنده یادحاج تقی متینی و زایشگاه دکتر شبیه خوانی در سال 1356 توسط زنده یاد حاج محمد فقیهی نراقی از دیگر اقدامات خیرین این منطقه تا قبل از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی بوده است.
این روند پس از پیروزی انقلاب و تاسیس دانشگاه علوم پزشکی در سال 1365 با بهره برداری 44 مرکز درمانی و بهداشتی – درمانی و 3 مرکز آموزشی سرعت و شتاب بیشتری گرفت.
پس از تشکیل مجمع خیرین سلامت امور بهصورت منسجم در راستای اولویتهای بهداشت، درمان و آموزش دانشگاه علوم پزشکی کاشان پیگیری شد و با حمایت و مشارکت خیرین بزرگوار در شهرستان کاشان و آران و بیدگل بیش از 50 پروژه عمرانی شروع گردید که بخش عمده آنها به بهرهبرداری رسیده و تعدادی هم در حال اجرا میباشد که در آینده نزدیک به اتمام می رسد و تحویل دانشگاه میگردد.
نقش مجمع در توسعه بهداشتی و درمانی شهرستان از دیدگاه دکتر حسین نیکزاد مدیر عامل مجمع خیرین سلامت دانشگاه:
دین مقدس اسلام بعنوان مکتبی اجتماعی و انسانساز اصل مشارکت و مسئولیت همگانی در پیشبرد اهداف اجتماعی را مبنای حرکت جامعه بسوی تعالی شناخته است و باورهای دینی و غیرت ملی مردم ایران در تاریخ افتخارآفرین این سرزمین نیز همواره تکیه گاه و پشتیبان ستمدیدگان ومحرومان بوده است.
سلامت جامعه و امنیت آنها از نیازهای اساسی می باشد که جز با مشاکت آحاد مردم تحقق پیدا نمی کند. امروزه دولت ها به تنهایی قادر به تأمین سلامتی نمی باشند و قطعا مشارکت مردم برای تأمین بخشی از نیازهای آن ضروری است. به منظور ساماندهی این امر، مجمع خیرین سلامت شکل گرفته و همراه با دانشگاه و در راستای نیازهای اولویت دار دانشگاه فعالیت خود را آغاز نموده است.
اهم فعالیتهای مجمع خیرین سلامت عبارتند از:
1-بهرهگیری از توانمندیهای مادی و معنوی خیرین و تشویق و ترغیب توانگران و نیکاندیشان در گسترش امور بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جامعه
2- گسترش کمی و کیفی فرهنگ خیریه سلامت و فرهنگسازی برای مشارکت گسترده مردم در تامین نیازهای بهداشتی و درمان
3- شناسایی اولویتهای بهداشتی و درمانی دانشگاه و ارائه به خیرین
4- تسهیل در امور مشارکت خیرین و پی گیری و رفع مشکلات آنها
5- تلاش در جهت جذب خیرین بیشتر
6- برگزاری همایشهایی به منظور تقدیر و تشکر از زحمات خیرین
7- ثبت و انتشار فعالیتهای مجمع و خیرین